Handlekurv

Får maten levert i kjøleboks på trappa

Gjengitt fra Vestby Avis 10. november:

Siden september har familien Hasmo Svindseth i Caspar Erlandsens vei i Vestby fått maten levert i kjøleboks på trappa. De er en av 50 pilotfamilier i Vestby som prøver ut den nye boksen som er utviklet av gründerne i Moss og Son.

De er en av 50 pilotfamilier i Vestby som prøver ut den nye boksen som er utviklet av gründere i Moss og Son.

Dette vil vi gjerne fortsette med, smiler Linda Hasmo Svindseth. Boksen, som er utviklet av Homeboxx, ser ut som en litt liten putekasse. Med byttbare deksler så kan man ha en farge som matcher huset, og det følger også med en pute slik at man kan bruke kassa som sittebenk.

 Først hadde vi en boks uten kjøleaggregat. Den siste uka har vi hatt boks med aggregat som sørger for en jevn temperatur på fire grader i boksen. Dermed er matvarene beskyttet mot påvirkning av både kulde og varme, forteller Linda Hasmo Svindseth.

 Pilotfamilie
Hun forteller at de ble kontaktet av Homeboxx på grunn av at de i en periode har handlet matvarer hjem på døra fra kolonial.no.

Da fikk vi spørsmål om vi ønsket å være piloter for den nye boksen som Homeboxx har utviklet. Det ville vi selvsagt teste ut. Vi har bare gode erfaringer med å handle matvarer via nettet og kommer til å fortsette med det.

Når det da kommer en ny type boks som både er låsbar og som har kjølemuligheter så utvides også mulighetene for å handle via nettet.

Kan brukes til all netthandel
Tobarnsmammaen forteller at familien også handler en del andre ting på nettet.

De fleste tingene må vi hente på postkontoret fordi frakten hjem på døra blir for dyr. Men det er en del nettbutikker som har avtale med svosj.no hvor vi ved å betale 29 kroner pr måned får varene levert gratis hjem på døra. Dette er også handel hvor vi kan benytte oss av boksen fra Homeboxx. Der vil varene ligge trygt nedlåste til vi kommer hjem selv om de blir levert mens vi ikke er tilstede. Budet kan da bare ringe oss når de er utenfor døra og så får de en engangskode til boksen. En smart og praktisk ordning som kan anbefales.

Linda Hasmo Svindseth forteller at familien bare har positive erfaringer med å handle mat via nettet.

Siden det er Rema 1000 som leverer varene til kolonial.no så blir det ikke noe dyrere å handle på nettet enn fysisk i butikk. Ved å måtte planlegge innkjøpene og kanskje bare handle en gang i uka så sparer vi også både tid og penger. Nå har vi middagsplanene klare for mange dager framover og vi slipper hyppige turer til butikken hvor det gjerne også blir en del impulskjøp som ikke er planlagte.

Handler gjerne lokalt
Hun er innforstått med at netthandelen er en trussel for de lokale fysiske butikkene.

Men dette er den nye tid, og jeg tenker at de lokale matprodusentene og butikkene fint kan ta opp konkurransen med nettbutikkene ved også å levere på døra. Jeg er sikker på at de dagligvarebutikkene som starter opp tilbud om frakt vil få god respons. Det samme tenker jeg om bønder og matprodusenter. Vi ville vært glade om vi jevnlig for eksempel fikk levert egg på døra fra en lokal bonde.

Samarbeidsprosjekt
Det er transportselskapet Easy2You og Homeboxx som står bak de nye boksene som familien Hasmo Svindseth og 49 andre Vestbyfamilier nå er testpiloter for. Med rundt 200 egne distribusjonsbiler satser Easy2You i et sterkt voksende marked innen netthandel.

Vi mener at kundereisen innen netthandel har utviklet seg lite de siste årene, og tilbudet i markedet er preget av logistikkselskapenes foretrukne leveransealternativer og i liten grad tilpasset kundenes ønsker.

Hjemleveringsbokser er et alternativ for å styrke kundeopplevelsen, sier Espen Slyngstad, administrerende direktør i Easy2you.

Designet i Son
Homeboxx er en låsbar termoboks som monteres utenfor huset.

Om ikke kunden er hjemme kan budet levere varene i kassen.

Prinsippet er likt postkassen vi alle kjenner godt fra før, med den forskjell at den er tilpasset en ny tidsalder. Den er større, slik at den ikke bare kan ta imot brev og små pakker, i tillegg er oppbevaringsrommet utviklet for å håndtere temperaturfølsomme varer, som for eksempel matvarer.

Den hører også til det voksende segmentet av smartløsninger der internettoppkobling og sensorer gir andre muligheter enn det man forbinder med en tradisjonell postkasse, forteller Karl-Einar Jensen i Homeboxx AS. Homeboxx er designet av Atle Stubberud ved Soon Design, som har flere lokale utviklere med på laget.

Nysgjerrig på Homeboxx?

Fyll ut skjemaet, og vi ringer og forteller deg mer.