Handlekurv

Tester ut fremtidens postkasse i Fredrikstad

Gjengitt artikkel fra Frediksstad Blad 30. oktober 2019

POST: Slike leveringsbokser skal erstatte de tradisjonelle postkassene.

Færre brev og aviser, mer pakker og matvarer. Nå testes en ny type postkasse ut som er tilpasset fremtidens behov. Det er selskapet Homeboxx som står bak de 50 boksene som nå erplassert ut i Fredrikstad-distriktet som et pilotprosjekt.

Fredrikstad er en fin by å teste ut konseptet i. Vi har mange spørsmål vi ønsker svar på, og håper å bli litt klokere etter at testperioden er over ved årsskiftet, sier daglig leder Kåre Arthur Trobe i Homeboxx.

De nye «postkassene» er isolerte og låsbare, og fås også med kjøling/varme. Her skal det både kunne leveres matvarer og pakker.

Etter hvert som flere handler på nett stiller det andre behov enn de tradisjonelle postkassene. Vårt mål med Homeboxx er å gjøre handleopplevelsen mer bekvem for kunden gjennom å sørge for større fleksibilitet i hverdagen. Man skal slippe å forholde seg til leveringstider, men samtidig være trygg på at varene oppbevares trygt og tørt, sier Trobe.

Ønsker flere forsøkskaniner
Han sammenligner prosessen rundt logistikken for netthandel med utbyggingen av bredbånd.

Det er i ferd med å bygges en helt ny handelsinfrastruktur i Norge. Vi er en liten brikke i det, men er offensive og vil gjerne ha en plass i markedet, sier Trobe.

Homeboxx-sjefen forteller at det er plass til flere forsøkskaniner i Fredrikstad.

Det er gratis å være med, vi ber bare om noen svar, forteller Trobe.

Blant de ubesvarte spørsmålene er hvilket låssystem som er best egnet, og ikke minst hvilket prisnivå kundene opplever som fornuftig.

Vi har jo våre tanker, men alt avhenger egentlig av testperioden. Det mest naturlige for vårt produkt er trolig en abonnentløsning, som inkluderer et lag av tjenester. Jeg tror det er der fremtiden ligger.

Nysgjerrig på Homeboxx?

Fyll ut skjemaet, og vi ringer og forteller deg mer.